Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) (HNMS) ιδρύθηκε το 1931 και εδρεύει σήμερα στις εγκαταστάσεις του πρώην ανατολικού αεροδρομίου Αθηνών, στο Ελληνικό. Είναι ελληνική κρατική Υπηρεσία, που υπάγεται στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στο Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας, που έχει σαν κύριο σκοπό τον προσδιορισμό και την πρόβλεψη των μετεωρολογικών συνθηκών (δηλαδή του καιρού). Συγκεκριμένα διαθέτει ένα δίκτυο από ειδικούς μετεωρολογικούς σταθμούς (meteorological stations), απ΄ όπου συγκεντρώνει παρατηρήσεις και αφενός καταρτίζει μετεωρολογικούς χάρτες (meteorological charts), αφετέρου εκδίδει μετεωρολογικά δελτία (meteorological bulletins), τακτικά και έκτατα, ιδιαίτερα χρήσιμα στις αεοπορικές και θαλάσσιες μεταφορές΄. Για την αρτιότερη κάλυψη του ελλαδικού χώρου η ΕΜΥ συνεργάζεται με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες άλλων Χωρών σε συγκεκριμένους χρόνους του 24ώρου μεταξύ των οποίων και ανταλλάσσονται μετεωρολογικές παρατηρήσεις.
Για τις παρατηρήσεις τους οι ανά τον κόσμο μετεωρολογικές Υπηρεσίες ή οι επιστήμονες οι ασχολούμενοι με αυτό το αντικείμενο (μετεωρολόγοι) χρησιμοποιούν και ειδικά πλοία μετεωρολογικών παρατηρήσεων τα καλούμενα "o.w.o.s." , καθώς και πλοία μετεωρολογικούς σταθμούς (Weather ships ή ocean station vessels). Επιπρόσθετα σήμερα στo επίπονο έργο της πρόβλεψης του καιρού εκ μέρους των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών σημαντική βοήθεια παρέχουν οι τεχνητοί μετεωρολογικοί δορυφόροι.
Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio