Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Μενέλαος Λουντέμης

Ο Μενέλαος Λουντέμης γεννήθηκε το 1912 στην Κωνσταντινούπολη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Δημήτριος Βαλασιάδης. Ήταν πρόσφυγας και αναγκάστηκε να δουλεύει, κάνοντας διάφορες δουλειές. Περιπλανήθηκε σε πολλές πόλης(Αίγινα, Έδεσσα, Κοζάνη, Βόλος, Αθήνα) και έτσι απέκτησε μια πνευματική καλλιέργεια, που τον βοηθάει στο λογοτεχνικό του έργο. Το 1938 διορίζεται βιβλιοθηκάριος, παρακολουθεί μαθήματα στην φιλοσοφική σχολή και την περίοδο της κατοχής παίρνει μέρος στην αντίσταση και αργότερα εξορίζεται από την Ελλάδα. Εκείνη την εποχή κάνει πολλά ταξίδια και φτάνει ως την Κίνα και το Βιετνάμ. Επιστρέφει το 1976 στην Ελλάδα και το 1977, πεθαίνει από καρδιακή προσβολή.
Έργα του είναι:
Περιμένοντας το ουράνιο τόξο, Καληνύχτα Ζωή, Βουρκωμένες μέρες, Οι κερασιές θα ανθήσουν και φέτος, Ένα παιδί μετράει τα άστρα κ.α.
Από Μανώλης Μ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio