Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Ζωή Σκαλίδη



Η Ζωή Σκαλίδη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του τμήματος Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου της Σχολής του Λυκούργου Σταυράκου.Εργάστηκε σε ταινίες μικρού μήκους, σε τηλεοπτικές παραγωγές, σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, φοιτητές, άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες (με ολική τυφλότητα, αυτισμό) και ηλικιωμένους.
Δίδαξε θεατρικό παιχνίδι σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ενώ από το 1993 έως και το 2005, ήταν ιδιοκτήτρια γραφείου οργάνωσης παιδικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, με την επωνυμία « Η Σκηνούλα μας».
Παράλληλα, από το 1983 ως το 2004, ασχολήθηκε με την επινόηση προγραμμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις (στους τομείς: ψυχαγωγία, χειροτεχνία, συντονισμός).Από το 1999 έως και το 2007 εργάστηκε στον κουκλοθίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»,στις παραστάσεις «Πινόκιο», «Αίσωπος 2000», « Κοπέλια», «Λίμνη των Κύκνων», «Οδύσσεια» όπου σκηνοθετούσε η Κάρμεν Ρουγγέρη. Επίσης, σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και διδάσκει σε σεμινάρια, με θέματα την παιδική ψυχαγωγία, το κουκλοθέατρο, το θεατρικό παιχνίδι κ. τ. λ. Εδώ και καιρό, επινοεί ομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια και ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Σήμερα έχει τον κουκλοθίασο με την επωνυμία «μαριονέτες με … ζωή» όπου παρουσιάζει το θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά άνω των τριών ετών, «Μια τρελή Ποντικοοικογένεια» με δεκαοχτώ χειροποίητες μαριονέτες που κατασκευάστηκαν από την ίδια.
Από Εύα Κ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio