Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Ταξίδι με Χρονομηχανή

Με αφορμή ένα κείμενο στο βιβλίο της Γλώσσας αποφασίσαμε να κάνουμε μια έρευνα στο σχολείο μας, για να μάθουμε που θα ήθελαν να ταξιδέψουν τα παιδιά του σχολείου μας αν είχαν μία Χρονομηχανή.



Αρχικά φτιάξαμε το ερωτηματολόγιό μας με τις πέντε πιθανές επιλογές για το ταξίδι:

Α. Εποχή των δεινοσαύρων

Β. Αρχαία Ελλάδα

Γ. Μεσαίωνας - Βυζάντιο

Δ. Ελληνική Επανάσταση

Ε. Μέλλον



Έπειτα αποφασίσαμε η κάθε ομάδα να αναλάβει μία τάξη. Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από τους Μαρία Β., Σοφία Β., Μανώλη Μ. ρώτησε τα παιδιά της Γ τάξης. Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τους Εύα Κ., Γιάννη Β., Σπύρο Μ.Κ. ρώτησε τα παιδιά της Δ τάξης. Η τρίτη ομάδα αποτελούμενη από τις Αφροδίτη Π., Μαρία Π. ρώτησε τα παιδιά της Ε2 Τάξης. Η τέταρτη ομάδα αποτελούμενη από τους Μελίνα Λ., Ήλια Κ., Γιάννη Μ., Ιωσήφ Β. ρώτησε τα παιδιά της Στ Τάξης.


Αφού τελειώσαμε την συλλογή των δεδομένων, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις των μαθηματικών μετατρέψαμε τις απαντήσεις των συμμαθητών μας σε ποσοστά. Τα αποτελέσματα φαίνονται στα παρακάτω διαγράμματα.













Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Αρχείο

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio