Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Η πυκνή δόμηση


Η πυκνή δόμηση στην Αττική, τόσο στις ήδη κατοικημένες περιοχές, όσο και σε περιοχές που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως εξοχικές, έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, στην Ανατολική Αττική ο καθαρός αέρας χάνεται και οι υπερβάσεις του όζοντος, του βενζολίου και των αιωρούμενων σωματιδίων είναι πολύ συχνές. Μάλιστα, οι ρύποι αυτοί εντοπίζονται και στις πλαγιές των ορεινών όγκων του λεκανοπεδίου. Ακόμα και στην Παλαιά Πεντέλη, που αποτελεί βάση του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφονται κατά τη διάρκεια του χρόνου υπερβάσεις των πιο επικίνδυνων, για την υγεία μας, ρύπων της ατμόσφαιρας. Ο καθαρός αέρας που αποτελούσε το κίνητρο της μετεγκατάστασης σε περιοχές των Μεσογείων και της Ανατολικής Αττικής, πλέον δεν υφίσταται, καθώς τα εξοχικά έγιναν μόνιμες κατοικίες και σε λιγότερο από μία δεκαετία ο πληθυσμός διπλασιάστηκε. Στις μέρες μας, ο Γέρακας, η Παλλήνη, το Πικέρμι, τα Γλυκά Νέρα, η Παιανία και η Ανθούσα είναι γεμάτες από πυκνοδομημένες γειτονιές.
Από Μελίνα Λ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:37 μ.μ.  

Αυτό έχει άμεση σχέση και με αυτά που μάθαμε στην Γεωγραφία για την κατανομή του πληθυσμού. Στην Αττική υπάρχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυτό δημιουργεί προβλήματα.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Αρχείο

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio