Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Άη Στράτης: το πρώτο "πράσινο" νησί...


Ο Άη - Στράτης θα είναι το πρώτο πράσινο νησί της χώρας μας που θα χρησιμοποιεί ενέργεια αποκλειστικά από τις ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Όπως ανέφερε, οι 250 κάτοικοί του, εκτός από το ότι θα χρησιμοποιούν κατά 100% ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα -όπως ανεμογεννήτριες και βιομάζα- θα πραγματοποιούν τις μεταφορές τους με υβριδικά μέσα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα ακολουθήσουν τα νησιά Νίσυρος και Τήλος, οι δήμαρχοι των οποίων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο νομάρχης Λέσβου και ο κοινοτάρχης του νησιού δήλωσαν ότι είναι μια σημαντική ημέρα για τον Άη -Στράτη καθώς από τόπος εξορίας θα γίνει γνωστός ως γη της επαγγελίας.


Από κ. Νεκτάριος

3 σχόλια:

Μαρία Π. 2 Απριλίου 2009 στις 3:18 μ.μ.  

Σιγά σιγά, πιστεύω πως κι εμείς πρέπει να αρχίσουμε να βοηθάμε το περιβάλλον έτσι, σωστά;

κ. Νεκτάριος 2 Απριλίου 2009 στις 6:11 μ.μ.  

Αυτό νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Αν όλοι εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει Μαρία τότε σίγουρα το περιβάλλον μας θα γίνει καλύτερο. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί γιατί έτσι θα αναγκάσουμε και αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να λάβουν μέτρα που πραγματικά θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Το παράδειγμα του Αη Στράτη είναι ακριβώς αυτό.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2012 στις 3:01 μ.μ.  

Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες σε σχέση με το περιβάλλον.Και φαντάζομαι πως παρόλο τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι εταιρειεσ φωτοβολταικων θα είναι ίσως οι μοναδικές που θα έχουν ανοδική πορεία.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Αρχείο

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio