Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Υποβρύχιο Αυτοκίνητο

Ίσως οι λάτρεις του James Bond να το θυμούνται (και ποιος το έχει ξεχάσει; ). Στην ταινία "Ο κατάσκοπος που με αγάπησε" του 1977 ένα από τα αμέτρητα gadget του James Bond είναι και ένα αυτοκίνητο το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κινείται με την ίδια ευκολία τόσο στον δρόμο όσο και υποβρυχίως.. Και ποιος δεν είχε ζηλέψει αυτό το αυτοκίνητο τότε. Η τεχνολογία όμως και το πείσμα ενός ανθρώπου, κάναν το όνειρο πραγματικότητα! Το Rinspeed sQuba ήρθε.
Ο άνθρωπος που αποφάσισε να κάνει το αυτοκίνητο του James Bond πραγματικότητα, είναι ο Frank M. Rinderknecht, και θα το εκθέσει στην φετινή έκθεση στο Geneva Motor Show (από 6-16 Μαρτίου), όπου θα μπορεί να το θαυμάσει ο καθένας.
Το αυτοκίνητο ουσιαστικά είναι μια Lotus Elise , η οποία τροποποιήθηκε κατάλληλα ώστε να κινείται τόσο στην γη όσο και υποβρύχια. Το αυτοκίνητο είναι τελείως στεγανό ως προς τα μηχανικά του μέρη αλλά όχι και όσον αφορά τους δύο τυχερούς επιβάτες. Το αυτοκίνητο δεν σχεδιάστηκε ώστε να έχει μια αεροστεγή καμπίνα, (όπως το αμάξι του κυρίου Bond) αλλά οι επιβάτες του μπορούν να αναπνέουν κάτω από το νερό χάρη σε ,ενσωματωμένες στο αυτοκίνητο, συσκευές κατάδυσης οι οποίες παρέχουν συμπιεσμένο αέρα.




Από Γιάννης Μ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio