Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Ανταπόκριση Από Την Κωνσταντινούπολη

Οι μαθητές της τάξης παίρνουν τον ρόλο του δημοσιογράφου στην πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη και μας στέλνουν τις ανταποκρίσεις τους. Η πρώτη που έφτασε είναι από την Εύα Κ.

Κυρίες, κύριοι είμαστε μέσα στα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Απ' έξω βρίσκονται πάνω από εξήντα χιλιάδες άνδρες. Ο στόλος έχει καταλάβει τα νησιά της Προποντίδας και περιπολεί στα στενά, εμποδίζοντας κάθε πλοίο να φέρει εφόδια στην Πόλη . Ο Μωάμεθ, κυρίες και κύριοι, ο ίδιος ο Μωάμεθ στήνει τη σκηνή - στρατηγείο του απέναντι από την πύλη του Αγίου Ρωμανού. Εδώ κοντά στα τείχη έχει στηθεί και το πιο μεγάλο κανόνι του Ουρβανού η Μπομπάρδα. Ο Μωάμεθ στέλνει ένα μήνυμα στον Κωνσταντίνο που του ζητάει να παραδώσει την Πόλη. Την αρνητική απάντηση δεν τη δέχτηκε ο Μωάμεθ και άρχισε τους κανονιοβολισμούς. Στήνουν ξύλινους πύργους, σκάβουν λαγούμια κάτω από τα τείχη, χτυπούν με καταπέλτες, προσπαθούν να σκαρφαλώσουν με ανεμόσκαλες στις επάλξεις. Οι βυζαντινοί αποκρούουν τις επιθέσεις και καίνε τους πύργους με υγρό πυρ. Στις 20 Απριλίου η βοήθεια από τη Δύση έρχεται και περνάει τα στενά που ήταν γεμάτα στρατιώτες. Αυτό εμψύχωσε τους Βυζαντινούς αλλά εξόργισε το Μωάμεθ που τιμώρησε τον ναύαρχο του και πήρε νέα μέτρα πιο σκληρά για την πολιορκία και την άλωση της πόλης.

Από την Εύα Κ.

4 σχόλια:

ΝΙΝΕΤΑ 4 Μαΐου 2009 στις 7:01 μ.μ.  

Μπράβο Εύα!!!!!! Πολύ καλή δουλειά. Σύμφωνα με αυτά που μας είπες δεν νομίζω ότι πήρες το ρόλο της δημοσιογράφου. Δηλαδή δε χρειάστηκε. Όλα αυτά και με τη βοήθεια της πλούσιας και σωστής σύνταξης της συνέντευξης μοιάζει σαν να ήσουν εκεί, σαν τους ανθρώπους που έζησαν αυτή τη μέρα. Με αυτό τον τρόπο δίνεις στους ανθρώπους να καταλάβουν πώς ήταν η ζωή εκείνη τη μέρα και γενικά εκείνα τα χρόνια κάτω από την κυριαρχία των Τούρκων.

Γιάννης 4 Μαΐου 2009 στις 9:07 μ.μ.  

Πολύ έξυπνη ιδέα!Μπράβο στα παιδιά και στον-στην συνάδελφο!

Βασίλης Βασιλειάδης 5 Μαΐου 2009 στις 11:29 μ.μ.  

Πού ωραίο το ιστολόγιό σας! Συγχαρητήρια! Μου φαίνεται ότι θα κλέψω μερικές από τις ιδέες σας και για το δικό μας ιστολόγιο!

Βασίλης Βασιλειάδης
δάσκαλος Δημοτικού σχολείου Γέφυρας Θεσσαλονίκης

κ. Νεκτάριος 6 Μαΐου 2009 στις 6:01 μ.μ.  

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Οι ιδέες υπάρχουν για να μοιράζονται και να πολλαπλασιάζονται. Καλή συνέχεια.....


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Αρχείο

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio