Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Πρωτότυποι Τρόποι Ανακύκλωσης

Η Εύα μας προτείνει δύο πολύ πρωτότυπους τρόπους ανακύκλωσης:
Όχι παιχνίδια στα σκουπίδια
Πόσα από τα παιχνίδια σου έχεις βαρεθεί; Μην τα πετάξεις στα σκουπίδια ,είναι κρίμα! Σίγουρα κάποια άλλα παιδάκια θα τα θέλουν. Βάλ’ τα σε μια μεγάλη σακούλα και δώρισε τα σε γνωστά ή άγνωστα παιδάκια. Θα τους δώσεις μεγάλη χαρά. Επιπλέον, είναι και αυτός ένας καλός τρόπος ανακύκλωσης.
Ανακύκλωση μέσω ίντερνετ
Aν στην οικογένεια σου έχετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και θέλετε να τα πετάξετε, ξανασκεφτείτε το. Γιατί να πετάξετε κάτι όταν μπορείτε να το ανακυκλώσετε ή να το χαρίσετε; Αν, για παράδειγμα, έχετε μια τηλεόραση, δεν την θέλετε και σκοπεύετε να αγοράσετε μια πιο καλή, μην την πετάξετε δίπλα από κάποιον κάδο απορριμμάτων. Προτείνετε στους γονείς σας να μπουν στην ιστοσελίδα http://www.freecycle.org και να κάνουν ανακύκλωση μέσω ίντερνετ. Παλιά ρούχα, παιχνίδια, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, οτιδήποτε δεν χρειάζεστε εσείς μπορεί να τα έχει ανάγκη κάποιος συνάνθρωπος σας. Δίνετε και παίρνετε δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα κάνετε καλό και στο περιβάλλον.
Η οργάνωση freecycle υπολογίζει ότι με αυτού του είδους την ανακύκλωση καταλήγουν στις χωματερές περίπου 200 τόνοι σκουπιδιών λιγότεροι τη μέρα.
Εύα Κ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio