Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Εικονική Πινακοθήκη

Εικονική Πινακοθήκη με πίνακες ζωγραφικής και χαρακτικά έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών από τις συλλογές της θέτει στη διάθεση του κοινού, μέσω του ιστοχώρου της, η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι συλλογές περιλαμβάνουν ζωγραφικούς πίνακες, γλυπτά, χαρακτικά, ψηφιδωτά, υαλογραφήματα, νομίσματα, μετάλλια κ.ά. που συλλέγει η Τράπεζα από την ίδρυσή της το 1928, με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας ως πνευματικής παρακαταθήκης προς τις επόμενες γενιές. Πολλά από τα έργα έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχουν δημοσιευτεί σε ειδικές εκδόσεις.

Στην Εικονική Πινακοθήκη παρουσιάζονται με καινοτόμο μέθοδο εκατόν εξήντα εννέα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Βολανάκη, Γύζη, Ιακωβίδη, Μαλέα, Τριανταφυλλίδη, Φωκά, Τσαρούχη, Κοσμαδόπουλου, Πρέκα, Τέτση και άλλων. Ακόμη, περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία και σχόλια για τα έργα, καθώς και πλήρη βιογραφικά σημειώματα των δημιουργών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Για να επισκεφθείτε την Εικονική Πινακοθήκη Πατήστε εδώ.

Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio