Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συμφέρον όλων μας.


Η φετινή εκστρατεία

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτεί φέτος την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας του ΟΗΕ με τίτλο «Κλείστε τη Συμφωνία».
Στόχος της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να φτάσουν σε μια δίκαιη, ισορροπημένη και αποτελεσματική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης που θα πραγματοποιεί από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009.
«Μαζί, πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις προκειμένου να «κλείσουν τη συμφωνία» για το κλίμα», υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio