Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Βάθεια Λακωνίας

Στην Ιστορία μιλήσαμε για τον τρόπο που κτίζονταν κάποιοι ελληνικοί οικισμοί την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν και η Βάθεια Λακωνίας.


Στο νοτιότερο σημείο της λακωνικής Μάνης βρίσκεται η Βάθεια, ένας γραφικός οικισμός με στενά σοκάκια, πολλούς πύργους αναστηλωμένους από τον ΕΟΤ και υπέροχη θέα σε βουνό και θάλασσα. Χτισμένη σε περίοπτη θέση στην κορυφή ενός λόφου με υπέροχα σπίτια, πολλούς πύργους, όμορφες εκκλησιές και λιοτρίβια, η Βάθεια είναι ένας γραφικός οικισμός στο νοτιότερο σημείο της λακωνικής Μάνης.
Ο οικισμός αυτός υπήρχε ήδη από τον 16ο αιώνα ενώ τη σημερινή του μορφή πήρε μετά τον 18ο περίπου αιώνα. Οι κάτοικοι ασχολούνταν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία ενώ αργότερα στις δραστηριότητές τους προσετέθη και η καλλιέργεια της ελιάς. Στις αρχές του 20ου αιώνα ο πληθυσμός άρχισε να μειώνεται ώσπου το 1979 οι κάτοικοι του έφταναν μόλις τους 11. Μετά το 1980 οπότε και έφτασε στον οικισμό το ηλεκτρικό ρεύμα, καταβλήθηκαν προσπάθειες αξιοποίησης του οικισμού. Ο ΕΟΤ αναστήλωσε τους περισσότερους πύργους διαμορφώνοντάς τους σε ξενώνες δίνοντας ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.



Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio