Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Αράχνη Με Όσκαρ

Ο Γιάννης Μ. μοιράζεται μαζί μας την ιστοριούλα που έγραψε στα πλάισια του μαθήματος της Γλώσσας και ασχολείται με το πως έμαθε μια αράχνη να υφαίνει τον ιστό της!!!



 Μια φορά κι έναν καιρό πριν από πολλά πολλά  χρόνια ζούσε ένα πολύ μικρό αξιολάτρευτο αραχνάκι που δεν ήξερε να φτιάχνει ιστούς και αναρωτιόταν πώς θα ζήσει.
Οι γονείς του μετά από μεγάλες και δύσκολες προσπάθειες να του δείξουν πώς μπορεί να φτιάξει ένα γερό ιστό, τον πήγαν στο γερο – σκαραβαίο του χωριού.
Το αραχνάκι εκείνη την εποχή δεν ένιωθε καλά. Ο γερο-σκαραβαίος το παρατήρησε αυτό και του έδωσε φάρμακα για να γίνει καλά. Όταν έγινε καλά ο γερο-σκαραβαίος του έδειξε πώς να φτιάχνει ένα ιστό και το αραχνάκι τα κατάφερε.
Όμως ο ιστός είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν φτιαγμένος από χρυσό. Όταν το έμαθαν οι γονείς του πετούσαν από τη χαρά τους.
Την επομένη κιόλας άνοιξαν κοσμηματοπωλείο. Ο μικρούλης κατασκεύαζε με φυσικές εμπνεύσεις, η μαμά ήταν ξεναγός και ο μπαμπάς στο ταμείο.
Το μαγαζί σημείωσε τόσο μεγάλη πρόοδο που ο μικρός προσκαλέστηκε να πάει σε διαγωνισμό Όσκαρ (κοσμημάτων) και οι κριτές τον επέλεξαν και με μεγάλη διαφορά μάλιστα!
      Αυτή είναι η αράχνη μου!!!  

Από Γιάννης Μ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio