Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Η Καμηλοπάρδαλη και ο Λαιμός της

Η Αφροδίτη Π. μοιράζεται μαζί μας την ιστορία, που έγραψε στα πλάισια του μαθήματος της Γλώσσας, και ασχολείται με το πως απέκτησαν οι καμηλοπαρδάλεις τον μακρύ τους λαιμό!!!


Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια καμηλοπάρδαλη με πολύ μικρό λαιμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βλέπει μέσα από τους  θάμνους . Μια μέρα λοιπόν εμφανίστηκαν κάτι κυνηγοί . Όλα τα ζώα που τους είδαν απομακρύνθηκαν  όσο πιο μακριά μπορούσαν .

Οι κυνηγοί δεν έβρισκαν κανένα ζώο και έτσι μάζεψαν τα πράγματά τους για να πάνε κάπου αλλού. Προς καλή τους τύχη όμως έπιασαν την καμηλοπάρδαλη να κοιμάται δίπλα στο αυτοκίνητό τους .Την πλησίασαν και την περιτύλιξαν με σχοινιά. Όταν ξύπνησε ήταν ήδη αργά. Ήταν μέσα σε ένα στενάχωρο πράσινο κουτί που είχε μία μικρή τρύπα από πάνω.

Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι που αποφασισμένη προσπαθούσε να περάσει τα πόδια της μέσα από την τρύπα. Έσπρωχνε , έσπρωχνε μέχρι που τα κατάφερε και ύστερα άνοιξε παραπάνω την τρύπα και πέρασε και το υπόλοιπο σώμα της. Δεν είδε όμως κάτι : το αυτοκίνητο ήταν ανοιχτό γύρο –γύρο και έτσι έπεσε έξω από το αμάξι. Το κουτί ήταν αλυσοδεμένο και η καμηλοπάρδαλη τραβούσε το κεφάλι της για να ξεφύγει .Στο τέλος τα κατάφερε αλλά ο λαιμός της μεγάλωσε τόσο πολύ που έγινε πολύ μακρύς . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί να βλέπει τους κυνηγούς την επόμενη φορά.

Από Αφροδίτη Π.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio