Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Ο Χορός των Χιλίων Χεριών



Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χορό που λέγεται "Ο χορός των 1.000 χεριών - Guan Yin". Ο ακριβή συντονισμός που απαιτείται, γίνεται ακόμα πιο δύσκολος όταν αναλογιστεί κανείς ότι οι 21 χορευτές είναι κωφάλαλοι. Βασίζονται μόνο στα σήματα των εκπαιδευτών τους που βρίσκονταν στις 4 γωνίες της σκηνής. Αυτοί οι υπέροχοι χορευτές παρουσίασαν ένα οπτικό θέαμα αρκετά πολύπλοκο αλλά και υπέροχο.


Η πρώτη τους διεθνής παρουσίαση έγινε στην τελετή λήξεως των Παραολυμπιακών του 2004 στην Αθήνα, όμως η ομάδα "Chinese Disabled People's Performing Art Troupe" είχε ήδη παρουσιάσει τις χορογραφίες τους σε 40 κράτη.


Ο μύθος λέει ότι η Γκουάν Γιν ορκίστηκε να μην ησυχάσει έως ότου ελευθερώσει την ανθρωπότητα από τον κύκλο των μετενσαρκώσεων (Σαμσάρα). Παρά τον δραστήριο αγώνα της συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν αρκετά δυστυχισμένα πλάσματα που πρέπει να σωθούν. Μετά από τον αγώνα της να κατανοήσει τις ανάγκες τόσων πολλών, το κεφάλι της διαιρέθηκε σε έντεκα κομμάτια. Ο Amitabha Buddha βλέποντας την κατάσταση τής έδωσε έντεκα κεφάλια με τα οποία θα μπορούσε να ακούει τις κραυγές αυτών που υποφέρουν. Ακούγοντας όλες αυτές τις φωνές βοηθείας και κατανοώντας τους ο Αβαλοκιτεσβάρα προσπάθησε να πλησιάσει αυτούς που χρειάζονταν βοήθεια, αλλά διαπίστωσε ότι τα δύο χέρια της θρυμματίστηκαν σε κομμάτια. Τότε ήρθε κοντά της για άλλη μια φορά ο Amitabha για να την βοηθήσει και της έδωσε 1000 χέρια με τα οποία θα βοηθάει τους πολλούς.


Η Γουάν Γιν είναι ένας μποντισάτβα (σοφός που χρησιμοποιεί επιδέξιους τρόπους για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να δει τα οφέλη της αρετής και να καλλιεργήσει τη σοφία) που σχετίζεται με τη συμπόνια και συνήθως είναι γυναίκα. Το όνομα Γκουάν-Γιν (Guanyin) είναι συντόμευση του Γκουαν-Σι-Γιν (Guanshi'yin) που σημαίνει "Αυτή που Παρατηρεί τους Ήχους του Κόσμου", "Αυτή που κλαίει για τον Κόσμο" ή "Θεά της Συμπόνιας".

Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio