Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS

Είκοσι χρόνια συμληρώνονται από την καθιέρωση της 1ης Δεκεμβρίου ως παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, όπου για πάνω από 25 χρόνια η πανδημία του HIV / AIDS έχει επηρεάσει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο με καταστροφικές συνέπειες.
Παρόλο που στον τομέα της ιατρικής υπάρχουν θετικά βήματα, δεν έχει βρεθεί ακόμα το κατάλληλο φάρμακο που θα καταπολεμήσει τον φοβερό αυτό ιό. Τα κρούσματα του ιού φέτος στην χώρα μας είναι αυξημένα κατά 10% από την προηγούμενη χρονιά. Το ΕΚΕΠΥ (Ερευνητικό Κέντρο για την Προαγωγή της Υγείας) υπογραμμίζει ότι δεν δικαιολογείται εφησυχασμός καθώς από τον ιό HIV πλήττεται κυρίως το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, δηλαδή η ηλικιακή ομάδα 24-44 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 παρατηρήθηκε ο δεύτερος, μετά από το 1998, υψηλότερος αριθμός νέων διαγνώσεων ΗIV λοίμωξης (51,8 ανά εκατομμύριο πληθυσμού). Για το 2009 δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή των δεδομένων, εκτιμάται όμως ότι ο συνολικός αριθμός νέων μολύνσεων που θα δηλωθούν τελικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, αλλά ενδεχομένως όχι μεγαλύτερα σε σχέση με το 2008.
Παγκοσμίως προσβάλλονται από τον ιό του AIDS περίπου 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο.
Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, παρατηρούν πέρα από την αύξηση στον ιό HIV, αύξηση και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων, ξεχασμένων από το παρελθόν, όπως η σύφιλη.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio