Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Φεβρουάριος


Η Εύα Κ. βρήκε και μοιράζεται μαζί μας σημαντικά γεγονότα της Παγκόσμιας Ιστορίας,  που έγιναν Φεβρουάριο.


399: Ο κορυφαίος  φιλόσοφος της αρχαιότητας Σωκράτης καταδικάζεται να πιει κώνειο, επειδή, σύμφωνα με τους Αθηναίους, έδειξε ασέβεια στους θεούς και διέφθειρε το μυαλό των νέων.
1455: Τυπώνεται το πρώτο βιβλίο, η Βίβλος, από τον εφευρέτη της τυπογραφίας Ιωάννη Γουτεμβέργιο.
1634: Μπροστά από την Ιερή ο Γαλιλαίος, για να σώσει τη ζωή του, αρνείται τη θεωρία του για τη Γη ότι είναι σφαιρική και ότι κινείται  και δέχεται ότι είναι επίπεδη και ακίνητη.
1795: Ο Γάλλος εφευρέτης Φρανσουά Απέρ ανακαλύπτει την κονσερβοποίηση, δηλαδή ένα τρόπο να διατηρούνται τα τρόφιμα αναλλοίωτα πολύ καιρό. Αυτό το κατάφερε όταν αφαίρεσε από τα δοχεία με τις τροφές τον αέρα, δηλαδή τα σφράγισε αεροστεγώς.
1847: Γεννιέται ο Τόμας Έντισον, ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα, του γραμμόφωνου, του τηλέγραφου και 1.000 ακόμα συσκευών.
1895: Εμφανίζεται ένα καινούριο άθλημα, το βόλεϊ, που συνδυάζει στοιχεία από το τένις και το χάντμπολ. Δημιουργός του είναι ο Αμερικάνος γυμναστής, ο Ουίλιαμ Μόργκαν.
1908: Ιδρύεται ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών, που αργότερα ονομάζεται Παναθηναϊκός.
1966: Το Λούνα 9, διαστημόπλοιο από τη Σοβιετική Ένωση, προσεδαφίζεται στη Σελήνη χωρίς πλήρωμα.
1966: Μεταδίδεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα από το κρατικό κανάλι, την ΕΙΡ , τη σημερινή ΕΡΤ.
1971: Το Απόλλων 14, το τρίτο επανδρωμένο αμερικάνικο διαστημόπλοιο προσεδαφίζεται στη Σελήνη.
1982: Καταργούνται οι μαθητικές ποδιές στα σχολεία.

Από Εύα Κ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio