Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Πύργος του Άιφελ

Όπως αναφέραμε στο μάθημα της Γεωγραφίας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στο Παρίσι, την πρωτεύουσας της Γαλλίας, είναι ο Πύργος του Άιφελ. Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια εικονική περιήγηση στον Πύργο αυτό.

Μερικές, ακόμη, πληροφορίες για το μνημείο αυτό:

Ο Πύργος του Άιφελ, είναι ένας πανύψηλος μεταλλικός πύργος, το ψηλότερο κτίριο στην πόλη. Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του μηχανικού Γουστάβου Άιφελ που τον σχεδίασε και αποτελεί ένα από τα γνωστότερα και χαρακτηριστικότερα κτίρια στον κόσμο.
Με το ύψος του στα 324 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ της Νέας Υόρκης το 1931. Παρά την περίτεχνη όψη του, έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή ώστε παρεκκλίνει μόλις εώς 7 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.



Από κ. Νεκτάριος


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio