Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Το Πρώτο Εμβόλιο

Μάθαμε στο μάθημα των Φυσικών, για τα ωφέλη της καλής χρήσης των εμβολίων. Ποιο όμως ήταν το πρώτο εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε;

Το πρώτο εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το εμβόλιο κατά της ευλογιάς, μιας θανατηφόρας ασθένειας πριν από 200 χρόνια (1798).Ο Έντουαρτ Τζένερ, Βρετανός χειρουργός, παρατήρησε ότι τόσοι άνθρωποι αρρώσταιναν από δαλματίτιδα, μια ασθένεια παρόμοια με την ευλογιά αλλά όχι τόσο βαριά ή επικίνδυνη, δεν αρρώσταινα μετά ποτέ από ευλογιά. Έκανε , λοιπόν, το πρώτο εμβόλιο: χάραξε το δέρμα ενός αγοριού κι έβαλε μέσα στη πληγή υγρό από ένα άλλο παιδί που ήταν άρρωστο από δαλματίτιδα. Το αγόρι αρρώστησε ελαφρά σαν να είχε ευλογιά, αφού η δαλματίτιδα ήταν παρόμοια ασθένεια. Έτσι δεν αρρώστησε ποτέ από ευλογιά. Σήμερα η ασθένεια αυτή δεν υπάρχει πια και γι’ αυτό δεν υπάρχει ούτε το εμβόλιο της.

Από Έυα Κ.


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio