Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Βακτριανή Καμήλα


Στο μάθημα της γεωγραφίας μιλήσαμε για κάποια ζώα που ζουν στην Ασία και είναι άγνωστα στους περισσότερους από μας, ας δούμε μερικές επιπλέον πληροφορίες ώστε να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Η βακτριανή καμήλα (Camelus bactrianus) ανήκει σε διαφορετικό είδος από την κοινή καμήλα δρομάδα (Camelus dromedarius) και ξεχωρίζει από αυτήν επειδή φέρει δύο ύβους («καμπούρες») αντί για μία.
Επέζησε στην έρημο Γκόμπι και σε άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Κίνας και της Μογγολίας χάρη στην ικανότητά της να πίνει και νερό από αλμυρές λίμνες.

Ο πληθυσμός της βακτριανής καμήλας, ενός από τα σπανιότερα ζώα του κόσμου, έχει αρχίσει να ανακάμπτει την τελευταία δεκαετία στις ερημικές εκτάσεις της βορειοδυτικής Κίνας.
Περίπου 500 καμήλες ζουν σήμερα στην άνυδρη περιοχή Λοπ Νουρ της επαρχίας Σιντσιάνγκ, όπου η Κίνα πραγματοποιούσε στο παρελθόν τις πυρηνικές τις δοκιμές.
Είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο τοπικός πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τα 400 άτομα, ανέφερε ο ειδικός Γιουάν Λέι στην κρατική υπηρεσία ειδήσεων. Απέδωσε την ανάκαμψη στον περιορισμό της λαθροθηρίας.
Οι υπόλοιπες άγριες βακτριανές καμήλες που απομένουν στον πλανήτη, περίπου 450 άτομα ακόμα, ζουν σε ερημικές περιοχές της γειτονικής Μογγολίας.
Περίπου 1,4 εκατομμύρια βακτριανές καμήλες ζουν σε αιχμαλωσία σε διάφορες χώρες.





Από κ. Νεκτάριος

2 σχόλια:

Αθηνά 21 Μαρτίου 2011 στις 3:16 μ.μ.  

πολυ ωραιο..και χρησιμο....ειδικα για τους μαθητες της εκτης ταξης...που εφτασαν σ αυτο το κεφαλαιο...

Natalie 30 Μαΐου 2011 στις 9:53 μ.μ.  

Είχα αυτήν ακριβώς την εργασία να κάνω! Συτό το site με έχει σώσει!!!!


Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio