Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Το Ταχύτερο Θηλαστικό στον Κόσμο

Διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, πολλών το μυαλό θα πήγε στον Γιουσέιν Μπολτ, τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο, που έκανε στις 16 Αυγούστου, στο Βερολίνο της Γερμανίας, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ, με χρόνο 9,58 δευτερόλεπτα. Όμως υπάρχει κάποιος που είναι πολύ ταχύτερος από τον Μπολτ και θα μπορούσε να τον αφήσει πολλά μέτρα πίσω σε έναν μεταξύ τους αγώνα. Αυτή είναι η .... Σάρα.
Η Σάρα ο συμπαθέστατος γατόπαρδος (τσιτάχ) είναι, με στοιχεία, το ταχύτερο θηλαστικό στον κόσμο, καθώς κατάφερε να διανύσει τα 100 μέτρα (κυνηγώντας ένα υποτιθέμενο θύμα), σε χρόνο 6,13! Η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική διαδρομή, η οποία σχεδιάστηκε στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι γατόπαρδοι, αποτελούν τα γρηγορότερα χερσαία ζώα, καθώς μπορούν να πιάσουν ταχύτητες που αγγίζουν τα 112 με 120 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ η επιτάχυνση τους ξεπερνάει τα περισσότερα σπορ αυτοκίνητα (0-110 χλμ./.ώρα σε 3 δευτερόλεπτα).
Από κ. Νεκτάριος

Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio