Ώρα για ... διάλειμμα

Το ιστολόγιο των μαθητών της Στ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (2009 - 2010).

Honoloko

Ενδιαφέρον παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περιβάλλον, με το όνομα honoloko.
«Σε όλη την Ευρώπη, όσοι αγαπούν τα παιχνίδια μπορούν τώρα να παίξουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ένα παιχνίδι, αποκτώντας ταυτόχρονα γνώσεις για το περιβάλλον. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) στην Κοπεγχάγη εγκαινίασε το παιχνίδι ηλεκτρονικών υπολογιστών Honoloko, το οποίο διατίθεται στο Διαδίκτυο δωρεάν σε 26 γλώσσες:
Το Honoloko έχει σχεδιαστεί σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Ο παίκτης, καθώς μετακινείται σε ένα νησί, καλείται συνεχώς να απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν την περιβαλλοντική του συμπεριφορά. Οι βαθμοί κερδίζονται με βάση τις επιλογές του κάθε παίκτη. Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών και στόχος του είναι η ενημέρωση και η αλλαγή της συμπεριφοράς τους. Νωρίτερα φέτος ο ΕΟΠ δημιούργησε στην ιστοσελίδα του μία πολυγλωσσική Ζώνη για τα Παιδιά με πληροφορίες για το π« Φιλοξενούμε το παιχνίδι στην ιστοσελίδα μας» δηλώνει η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΟΠ, Καθηγήτρια Jacqueline McGlade, « αλλά το διαθέτουμε επίσης και σε άλλους περιβαλλοντικούς φορείς και οργανισμούς που επιθυμούν να το συμπεριλάβουν στην δική τους ιστοσελίδα.. Μακροπρόθεσμα, ελπίζουμε ότι το παιχνίδι Honoloko θα εμπνεύσει και τις ιδιωτικές εταιρείες σχεδιασμού παιχνιδιών, ώστε να ενσωματώσουν τα περιβαλλοντικά θέματα στα εμπορικά παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές».
Από κ. Νεκτάριος

Για Μας

Η φωτογραφία μου
Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μαζί με τους δασκάλους μας φτιάξαμε αυτό το ιστολόγιο για να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αλλά και με παιδιά από όλη την Ελλάδα, ενδιαφέροντα κείμενα, εικόνες, βίντεο κτλ.

Αναζήτηση

Αρχείο

Φίλοι Από Άλλα Σχολεία

Αναγνώστες

Επισκέψεις

web counter

Πρόγνωση Καιρού

Vladstudio